Rekvisitter


Hvordan leie hos oss?


Vi har et stort utvalg av både militære rekvisiter og sivile rekvisiter fra 2. verdenskrigs-perioden. Fokus på de sivile rekvisitene er på ting som er relatert til krigføringen (f.eks. verktøy, radioer, telefoner, kontorutstyr, flagg, aviser/papirer, dekorasjoner). Vi får stadig inn nytt, så ta kontakt om det er noe spesielt du er ute etter.

Våpen

Våpnene vi har til utleie finnes i følgende typer:

 • Skarp -- et våpen som kan avfyre skarpe (ekte) patroner. Leies kun ut sammen med våpeninstruktør/armorer
 • Salutt -- Våpenkopi som kan avfyre løsammunisjon med smell, røyk og hylseutkast. Et godt alternativ til skarpe våpen. Krever ikke våpeninstruktør, men må behandles forsiktighet.
 • Deaktivert -- et skarpt våpen som ikke lenger kan skyte (dvs er plombert), men forøvrig er ekte. Våre deaktiverte våpen kan ta ladegrep.
 • Kopi -- Nøyaktig kopi av et våpen, ofte i et annet materiale (plast eller metall).
 • Attrapp -- Ligner et ekte våpen kun på avstand. Et godt alternativ for å holde prisen nede, eller hvis man ønsker at publikum skal forstå at det ikke dreier seg om et ekte våpen.
  Mauser Kar. 98K
  (skarp, deaktivert, kopi, attrapp)
  Det tyske standardriflen under hele 2. verdenskrig. Ble også brukt av andre bevæpnede organisasjoner og det tyske politiet. Forsvaret brukte disse etter krigen, og mange andre land har brukt rifler basert på samme mekanisme, slik at forskjellen ofte kun er små detaljer.  MP40 ("Schmeisser")
  (salutt, deaktivert)
  Standard maskinpistol for de tyske styrkene fra 1940. Først utdelt til lagførere og spesielle typer soldater, ble senere mer vanlig. Også brukt av mange land etter krigen.  MG34
  (deaktivert)
  Tyskernes standard maskingevær til det ble suplert av MG42 fra 1942 og utover. Var vanlig fram til krigsslutt, og siden i mange lands væpnede styrker, deriblant i Norge.  Walther P.38
  (salutt, deaktivert)
  Den tyske standardpistolen under 2. verdenskrig, brukt av alle våpengrener. Konstruert for å erstatte den dyrere og mer kompliserte Luger P.08. P.38 var et godt våpen som også ble produsert etter krigen og brukt av den vesttyske hæren som P1.  Thompson M1 ("Tommy-gun")
  (deaktivert)
  Den militære versjonen av Chicago-gangsternes favorittmaskinpostol, et tungt og forseggjort våpen. Standard maskinpistol i både den amerikanske og britiske hær før enklere og billigere våpen kom. En del kom til Norge i flyslipp under krigen.  Sten Mk. II
  (deaktivert)
  Britisk maskinpistol som ble konstruert for å være meget enkel og rask å produsere. Den benyttet samme ammunisjon som tyske maskinpistoler og pistoler, noe som var svært nyttig for de motstandsgruppene som fikk våpnene. Sten gun ble sluppet i store mengder til den norske motstandsbevegelsen, og ble også produsert i største hemmelighet i Norge under krigen.  Krag Jørgensen M/1896
  (skarp, deaktivert)
  Det norske forsvarets standardgevær fra 1896 til og med kampene i 1940. Etter krigen erstattet av britiske og amerikanske typer.


  Kjøretøyer

  Vårt kontaktnett på historiske kjøretøyer gjør at vi har tilgang til et variert utvalg av historiske kjøretøyer, som kan leies ut. Dette inkluderer både sivile kjøretøyer, men også militære kjøretøyer, først og fremst fra 2. verdenskrigs-perioden. Her skaffer vi både tyske og alierte, alt i fra motorsykler og jepper via kanoner og lastebiler til komplette stridsvogner. Førere og nødvendig mannskap er selvsagt med, riktig kostymert.  Papirer

  FLH har lang erfaring i å produsere tidsriktige papirer, f.eks. ID-kort, rasjoneringskort, brev, hefter osv. Vi bruker teknikker for som gir helt autentiske resultater for små opplagg, og tilnærmet like bra for store opplag. Vi kan også formidle kontakt med fotografer som lager helt tidsriktige fotografier, der både utstyr og teknikker er helt autentiske.

  Lyd

  Vi har en del erfaring med produksjon av lydkulisser i form av radiosendinger fra 40-tallet, både ved bruk av faktisk arkivmateriale, men også egenprodusert. Vi har laget radiosendinger med inntil en ukes varighet (med noen repriser!). Ta kontakt hvis du er interessert i dette, så vi kan diskutere den beste løsningen.

  Bilder på denne siden untatt våpenbilder er tatt av Stian Green (c) 2008.