Rekvisitter


Hvordan leie hos oss?


Vi har et stort utvalg av både militære rekvisiter og sivile rekvisiter fra 2. verdenskrigs-perioden. Fokus på de sivile rekvisitene er på ting som er relatert til krigføringen (f.eks. verktøy, radioer, telefoner, kontorutstyr, flagg, aviser/papirer, dekorasjoner). Vi får stadig inn nytt, så ta kontakt om det er noe spesielt du er ute etter.

Våpen

Vi har til utleie våpen med hovedfokus på perioden 1900-1945, men vi har også et utvalg fra etterkrigstiden. Antallet av de forskjellige våpentypene er tilstrekkelig for å dekke behovet til de fleste norske produksjoner.

Det er også mulig å leie våpenansvarlig for våpenhåndtering på set.

Ta kontakt for informasjon om spesifike våpen

Vi kan dekke følgende behov:

 • Tysk 2. verdenskrig (ca 40 soldater og offiserer)
 • Norge til 1940 (ca 30 soldater og offiserer)
 • Norge, motstandsbevegelsen/Milorg, 1941-45 (ca 50 våpen)
 • Storbritannia 2. verdenskrig (ca 15 soldater og offiserer)
 • USA 2. verdenskrig (ca 15 soldater og offiserer)
 • Sovjetunionen 2. verdenskrig (ca 15 soldater og offiserer)
 • Frankrike 2. verdenskrig (ca 20 soldater og offiserer)
 • Norge/NATO/FN etterkrigstiden (ca 15 soldater, avhengig av periode)


 • Våpnene finnes i følgende typer:

  Deaktiverte våpen er våpen som er modifisert slik at de ikke lenger kan skyte, og det er ikke mulig å lade våpenet med patroner. Våre deaktiverte våpen kan ikke bygges om til å kunne skyte, men vi har likevel visse restriksjoner på utleie.

  Våpenkopier er laget i metall og forøvrig samme type materialer som originalvåpnene, men er laget som kopier, og kan ikke bygges om til å skyte med. De ser ut som ekte våpen på inntil noen centimeters avstand, og veier tilnærmet det samme som ekte våpen.

  Våpenatrapper er laget i andre materialer, f.eks. plast, men ligner likevel ekte våpen på et par meters avstand. Et godt alternativ dersom forsvarlig lagring ikke er mulig, eller det er viktig at

  Knallvåpen er våpen som avfyrer løsammunisjon, og har derfor smell og hylseutkast. Knallvåpen godkjent i Norge har munnigsflamme fra toppen av våpenet og er derfor ikke så egnet til film/TV, men er godt egnet for live events.
  Kjøretøyer

  Vårt kontaktnett på historiske kjøretøyer gjør at vi har tilgang til et variert utvalg av historiske kjøretøyer, som kan leies ut. Dette inkluderer både sivile kjøretøyer, men også militære kjøretøyer, først og fremst fra 2. verdenskrigs-perioden. Her skaffer vi både tyske og alierte, alt i fra motorsykler og jepper via kanoner og lastebiler til komplette stridsvogner. Førere og nødvendig mannskap er selvsagt med, riktig kostymert.  Papirer

  FLH har lang erfaring i å produsere tidsriktige papirer, f.eks. ID-kort, rasjoneringskort, brev, hefter osv. Vi bruker teknikker for som gir helt autentiske resultater for små opplagg, og tilnærmet like bra for store opplag. Vi kan også formidle kontakt med fotografer som lager helt tidsriktige fotografier, der både utstyr og teknikker er helt autentiske.

  Lyd

  Vi har en del erfaring med produksjon av lydkulisser i form av radiosendinger fra 40-tallet, både ved bruk av faktisk arkivmateriale, men også egenprodusert. Vi har laget radiosendinger med inntil en ukes varighet (med noen repriser!). Ta kontakt hvis du er interessert i dette, så vi kan diskutere den beste løsningen.

  Bilder på denne siden untatt våpenbilder er tatt av Stian Green (c) 2008.